Прекаленото онлайн споделяне е вредно

Written By Software on вторник, 8 септември 2009 г. | 8:36


Една трета от интернет потребителите под 25 години твърдят, че не ги е грижа за тяхната "цифрова татуировка" и за нещата, които те публикуват онлайн, казват от Symantec.

От Symantec заявиха, че "цифровата татуировка" е създадена от всички лични данни на потребителите, които те публикуват онлайн и могат лесно да бъдат намерени чрез търсачките от потенциални или настоящи работодатели, приятели и познати, или някой, който има лоши намерения. Компанията за интернет сигурност каза още, че близо две трети от изследваните потребители са качили свои снимки в интернет, докато 79% имат публикуван поне част от адреса им онлайн и почти половината имат публикувани мобилните им телефонни номера.

Един на всеки десет също признава, че е качил банковите си детайли някъде на външен уеб сайт, различен от тези за онлайн пазаруване и интернет банкиране, а един от всеки 20 потребители е дал и номера на паспорта си.

"В бързината си да се възползват от предимството да обменят информация в интернет, много млади хора са създали онлайн база данни за себе си, или така наречените "татуировки", защото подобно на истинските татуировки, онлайн татуировките са изключително трудни за премахване", заяви Каролин Кокрил, адвокат по семейната безопасност на Symantec.

"Сайтовете за социални контакти са страхотни, но хората трябва да се замислят за това, което публикуват и споделят и как то може да им се отрази в дългосрочен план".

0 коментара:

Публикуване на коментар