Създаване на ISO Image с Nero Burning Rom 6

Written By Software on вторник, 8 септември 2009 г. | 6:03


Чрез Nero 6 можете да създавате готова ISO или NRG бланка, готова за запис върху CD. За целта предварително трябва да сте инсталирали Nero Burning Rom за създаването на image файл. Интересното тук е, че за да създадете image файл не е необходимо за разполагате със записващо устройство. Следвайте следните няколко стъпки:

Отворете Nero Burning Rom от Start > Programs > Nero > Nero 6 Ultra Edition > Nero Burning ROM.



Кликнете на New, за да продължите нататък.

От дясната част на прозореца (1) маркирате файловете, които ще бъдат включени във ISO файла. Чрез стрелката на мишката ги придърпвате в лявото поле (2). Обектите, намиращи се в това поле ще бъдат включени в image файла. Задължително трябва да сте посочили Image Recorder (3), за да може избраните файлове и директории да бъдат записани в ISO/NRG Image, а не на CD диск.




След като всичко е готово кликнете на бутона Burn (4) в лентата с инструменти, за да запишете image файла. В следващия прозорец отново изберете Burn.



Програмата ще ви попита къде да запази бланката. Изберете директория от твърдия диск, именувайте файла и изберете неговия тип. Имате две възможности - *.iso и *.nrg.



След като кликнете на Save ще започне записването на всички тези файлове и папки, които избрахме в един image файл.



След тази процедура Nero ще съобщи, че ISO файла е успешно записан. Създадената бланка може да бъде записана на диск със същата програма.

0 коментара:

Публикуване на коментар